Friday

Don't pay the ferryman


Συμπαθεστατο εξωφυλο του Economist που τωρα τελευταια εχει ερθει σε συγγραφικο και δημιουργικο οργασμο με αφορμη οσα γινονται μεσα στην Ευρωπαική Ένωση. 
Δε ξερω τι θα βγει με αυτο το ποστ γιατι εχω τοσες πληροφοριες στο κεφαλι μου που ειναι αδυνατο να τις βαλω σε σειρα και να ιεραρχησω ακριβως τι ειναι αυτα που μου τη δινουν, αυτα που με σοκαρουν και αυτα με τα οποια συμφωνω.

Θα αρχισω απο αυτα που μου τι δινουν γιατι ειναι τοσα πολλα και δυστυχως τα περισσοτερα δεν ειναι πραξεις/αντιδρασεις ξενων αλλα Ελληνων.

Πχ οτι χτες το Κομμουνιστικο Κομμα Ελλαδος ειπε στη Βουλή οτι ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ και αρα δεν προκειτα να επικυρωσει τα μετρα. Εεε...pardon??

Το οτι δεν ακουσα κανενα να διαμαρτήρεται οτι καταπατηθηκε η προσωπικη του ελευθερια με αυτες τις δηλωσεις-και πως να τολμησει βεβαια. 

Τα ηλιθια κολλημενα, μαγνητοφωνημενα μηνυματα αριστεροαναρχικοαντιδραστικοΕΛΕΥΘΕΡΩΝ χρηστων sites οπως tvxs - καθομουν και εψαχνα ΕΝΑΝ να πει οτι ναι κυριοι εγω διαφωνω αλλα οριστε τι εχω να προτεινω και οριστε που φταίμε και μεις και σεις και όλοι σας- με τις υγείες μας λοιπόν.

Την νέα μοδα 'ναι ρε εμεις φταιμε, νταξει θα αραιωσουμε λιγο τις εξοδους και τις αγορες και ολα μια χαρα'. Μια φραση που ειμαι σιγουρη οποιος την ξεστομιζει λεει απο μεσα του 'χαχα αφου εμενα δεν με αγγιζουν τα μετρα, καποιον αλλο αφορουν, γιατι να σκαω'. ('Καποιος αλλος'=η alternative περσόνα του κάθε Ελληνα, που φταίει και τραβάει ολα τα ζορια.)

Tα γκρουπ στο fb τυπου 'σταση πληρωμων-σταση εργασιας-η Ελλαδα δεν πληρωνει' μα καλα ρε γαμωτο ΠΟΙΟΙ τα σκεφτονται ολα αυτα? ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ απτο καλαμι σας, βγαλτε το κεφαλι σας απο την τρυπα στο εδαφος και καταλαβετε οτι περασε η μπογια μας-μονο ο Οδυσσεας ηταν πραγματικα πολυμηχανος (και οχι κουτοπονηρος) και πια μας χωριζουν 1000000000000 γενιες, υποψιαζομαι λοιπον οτι το γονιδιο εξασθενησε. 
Ειτε το θελουμε ειτε οχι, η Ελλαδα ειναι μια ΜΙΚΡΗ ΧΩΡΑ που ακολουθει και που δεν οδηγει οικονομικά για τον απλουστατο λογο οτι δεν εχουμε ουτε βιομηχανια ουτε πετρελαιο ουτε φυσικο αεριο ουτε τιποτα απο αυτα. Και μια αληθεια υπαρχει στον κοσμο μας: το δικιο του πλουσίου - και έτσι χάνουμε, στην προκειμένη περίπτωση τουλάχιστον. Τελος. 

Απο την άλλη, δεν μπορω να μην εκνευριζομαι απο το ποσο ομορφα και κυριως ευκολα ειναι στημενα και ενορχηστρωμένα ολα: 

Η καλη μας Γερμανια που μας εχει βαλει το πιστολι στον κροταφο θα μπορουσε πχ να πει οτι 'Οκ παιδια, εσεις θα πληρωσετε, αλλα και γω θα σας εγγυηθω τα συνορα με την Τουρκια για να σταματησετε να εξοπλιζεστε'. 
Φυσικα αυτο δεν προκειται να το κανει γιατι...η ιδια μας πουλαει τον στρατιωτικο εξοπλισμο που παραγει. XA!

Και η κυρια Μερκελ μαλλον δεν θα πρεπε να χει αυτη τη φατσα στις φωτογραφιες-αυτη η κατασταση (πτωση του ευρω) ειναι κατι εξαιρετικα επωφελες για τη Γερμανια, όντας η 2η μεγαλυτερη εξαγωγεας παγκοσμιως. 

Το Ηνωμενο Βασιλειο. Καμια αλλη χωρα δεν με εχει εκνευρισει τοσο πολυ το τελευταιο καιρο-αν μπορουσα να παρω μια ντουντουκα να σταθω εκει στη Μαγχη και να τους φωναζω 'κοιταξτε τη δουλεια σας παλιουστερικιες!' θα το κανα. Το χαμο και την κακια που τους προκαλει η κατασταση στο δικο τους σπιτικο δεν χρειαζεται να την βγαζουν στην Ελλαδα.

Standard & Poor's. Τι ειρωνικο ονομα...(επιτηδες το διαλεξαν αναρωτιεμαι). Εκει και αν σπανε πλακα με την κατασταση. Αναρωτιεμαι πως η ΕΕ αφηνει να δημιουργουν τετοιο πανικο και αναστατωση τα ratings ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ φιρμας αμεσα εξαρτωμενη απο το αμερικανικο καρτελ τραπεζιτων - ε πια δεν νομιζω οτι ειναι πολυ αντικειμενικα αυτα τα ratings. 

Ειμαι σιγουρη οτι ξεχναω διαφορα...αλλα γενικα μου τι δινει αυτη η αντιδραση της Ελλαδας. Για μενα δεν ειναι επιτυχια οτι πηραμε το μεγαλυτερο πακετο υποστηριξης που εχει δωθει ποτε. 
Ουτε και γουσταρω που με ρωτανε οι συμμαθητες μου τι γινεται και οταν τους εξηγω βλεπω στη φατσα τους μια αχνα λυπησης/κατανοησης/ευτυχιας που ζουν στην Ελβετια.

Και επισης αυτο που πιο πολυ απ'ολα με ενοχλει ειναι οτι μαλλον τζαμπα σκαω. 

Και οχι δεν την εχω δει 'ειμαι στο εξωτερικο και εκ του ασφαλους κρινω τους Ελληνες'.

Αλλα ειναι καιρος να δεχτουμε μια κριτικη και να αλλαξουμε (οχι να αλλαξει) κατι επιτελους - και οχι απλα σε πολιτικο ή οικονομικο επιπεδο - τα μυαλα θελουν αλλαγμα.


7 comments:

  1. <>

    Σε καμία περίπτωση μη το βλέπεις έτσι.Το πόστ σου είναι πολύ καλό Καλλιρόη!Keep going !!:)

    Η σκέψη μόνο καλό κάνει...οπότε συνέχισε την αφύπνιση του κόσμου..θα νιώθεις και εσύ καλά μετά! :)
    οσοοο πιο πολλά μυαλά αλλάξουν ,τοσο το καλύτερο..

    pits.

    ReplyDelete
  2. Να σαι καλα πιτς-νομιζω οτι εισαι απτους πιο πιστους μου αναγνωστες, mille mercis για αυτο!:))))

    Αντε να δουμε τι θα γινει...

    ReplyDelete
  3. Εγώ αυτό που βαρέθηκα Καλλιρρόη είναι να ακούω να λεει ο καθενας, κυρίως άσχετοι, το κοντό και το μακρύ του για το τι έγινε, ποιος φταίει, τι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει κλπ κλπ. Το θέμα είναι τι θα κανουμε από δω και πέρα, φτασαμε στα δύσκολα, πιο δύσκολα δεν έχει, τώρα τι θα κάνουμε; Θα αλλαξουμε; Θα εχει επιτελους αναπτυξη αυτή η χώρα για να εχει μέλλον; Στα προβλήματα δεν καταλαβαίνω τις ατερμονες ανασκοπήσεις, ο ρεαλισμός μου λείπει και το τι θα κανουμε τώρα και αύριο.

    ReplyDelete
  4. :) δυστυχως συμφωνω με οσα λες Καλι μου...και λεω δυστυχως γιατι παντα ηλπιζα πως θα αλλαξουμε και πως θα καλυτερεψουν τα πραγματα...αλλα η κατασταση πλεον μου φαινεται μη αναστρεψιμη...και τοσα αδιεξοδο κι ομως το καλοκαιρι ολοι οι ελληνες θα πανε διακοπες θα βγουνε θα διασκεδασουν σαν να μην συμβαινει απολυτως τιποτα...σαν τα μετρα και η κριση αφορα αλλο λαο...καποιον τοσο μακρινο...τι σκατα γιατι δεν ξυπναμε? τοσο βαθια μας εχουν κοιμησει? ξερεις πολυ καλα τις αποψεις μου και πως καθε φορα γινομαι εξαλλη με την καταντια μας...παω τωρα να ηρεμισω γιατι δεν θα ποοοτε :) cu in friday...

    ps.δεν περιμενα να γραφεις τοσο καλα...μου αρεσει...!!!

    ReplyDelete
  5. Ροη το διάβασα το πρωί αυτό το ποστ και μου έρχονταν συνέχεια πράγματα που ήθελα να γράψω..Αυτό που ήθελα να πω κυρίως αφορά τη στάση πληρωμών. Πριν απαντήσω βρήκα αυτό το κείμενο και περιγράφει αρκετά καλά αυτά που πιστεύω. Ριξτο μια ματιά αν βρεις χρόνο.

    http://tvxs.gr/news/%CE%AD%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%88%CE%B1%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CF%80%CE%B1%CE%BD/%C2%AB%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%89%CE%BC%CF%8E%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82%C2%BB-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%80%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%AD%CF%84%CE%BF%CF%85

    Εν ολίγοις η στάση πληρωμών ή η αναδιάρθρωση του χρέους δεν είναι κάτι αρνητικό, μη ακούς που προσπαθούν να το περάσουν έτσι. Είναι κάτι αναγκαίο για να λυθεί το πρόβλημα και εν τέλει αναπόφευκτο. Αυτή τη στιγμή απλά μεταθέτουμε το πρόβλημα χρονικά. Μεταθέτουμε επίσης το πρόβλημα από πρόβλημα τραπεζών(αυτών στις οποίες χρωστάμε) σε πρόβλημα κρατών(αυτών των οποίων θα μας δανείσουνε).

    ReplyDelete
  6. http://www.capital.gr/News.asp?id=963790

    Αν διαβάσεις τις δηλώσεις συγκρίνει την Ελλάδα με την Λεμαν που χρεοκόπησε και οδήγησε σε ύφεση ολόκληρο το παγκόσμιο σύστημα. Το ίδιο θα συμβεί και σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας λέει. Οι πολιτικοί μας αντί να πιέσουν προβάλλοντας αυτό το ισχυρότατο χαρτί για να διεκδικήσουν επιτόκιο 1% όπως δόθηκε σε όλες τις τράπεζες που κινδύνευσαν δέχτηκαν επιτόκιο 5% + όλα αυτά τα επικίνδυνα για την κοινωνία μέτρα.

    ReplyDelete
  7. Το θεμα ειναι ομως οτι αν αναδιαρθρωθει το χρεος λεμε γεια στην ΕΕ.

    Και αυτο σημαινει οτι απλα θα πηγαινουν ΟΛΑ τα χρηματα που βγαζουμε σε πολεμικο εξοπλισμο.

    Για μενα αν ενα πραμα προσφερει η ΕΕ, αυτο ειναι καποια εγγυηση των συνορων (που και αυτη ειναι τοσο αποτελεσματικη οσο χρειαζεται για να μας αναγκαζει να αγοραζουμε οπλα απτη Γερμανια και τη Γαλλια..) αλλα παρολα αυτα δε τιθεται θεμα οτι ειμαστε καλυτερα οσο ειμαστε μελη της ΕΕ.

    Το οτι θα μπορουσαμε βεβαια να δανειστουμε απο αλλα κρατη και ειδικα τι Ρωσια σε αυτο εχεις απολυτο δικιο, και δεν μοιαζει να το εχουν συνειδητοποιησει και πολλοι...

    Αλλα θα μου πεις η δευτερη υπηκοοτητα του πρωθυπουργου μας ειναι Αμερικανικη!

    ReplyDelete