Tuesday

ιστοριες τουρισμου

Eτυχε να επισκεφτω καπακι τα δυο πιο τουριστικα μερη της Ελλαδας: Ακροπολη και Σαντορινη. Οι εντυπωσεις ειναι οι εξης:

1. Αν καποιος με δρακουλισια δοντια, τατουαζ, και σκουφο Αη-Βασιλη σας ζητησει να τον βγαλετε φωτογραφια μπροστα απτον Παρθενωνα, μην το κανετε. Θα σας σταματησει καποια ξεναγος ξεφωνιζοντας "νο νο νο πλιζ ντοντ τεικ δις φωτο", ενω παραλληλα πιθανον να σας καταραστει.
Και μετα ο τουριστας θα στεναχωρηθει, και θα ναι κριμα.

2. Θα θελα πολυ να μου εξηγησει ενας απο τους πλανωδιους γιατι διαλεγουν να πουλανε γιαπωνεζικες ομπρελες μαζι με ντοματες τυπου φλαμπερ που κοπανανε διπλα στα ποδια σου οταν στεκεσαι να ξαποστασεις, και την αλλη μαλακια που πεταν στον αερα και ακουγεται σαν το πιο ενοχλητικο υστερικο κουνουπι του κοσμου.

3. Τα μεγαλυτερα θυματα εκμεταλλευσης του κοσμου δεν ειναι τα παιδακια στην Ινδια, αλλα οι Γιαπωνεζοι τουριστες στην Οια. Αλλα και αυτοι δινουν τοσο ευκολο στοχο, ετσι οπως κυκλοφορουν σαν ζαβλακωμενα ουφο που προσγειωθηκαν σε λαθος πλανητη...και φωτογραφιζουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

4. ...και ΟΧΙ καλοι μου κατοχοι πανακριβων μηχανων, δεν ειναι ο,τι υπαρχει πανω στην Σαντορινη αξιο φωτογραφιας. Πχ σιγουρα οχι οι καταλογοι των αθλιων εστιατοριων με τις πλαστικοποιημενες φωτογραφιες φαγητων.

5. ΠΟΣΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΧΩΡΑΕΙ ΤΟ ΕΡΜΟ ΑΥΤΟ ΝΗΣΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;

6. Τελικα υπαρχουν οντως οι βλαμμενοι ανθρωποι που θα ακουμπησουν τις καρυατιδες. Και μια και δυο και τρεις φορες.

7. Η Ελλαδα ειναι πανεμορφη. Τελος. Αισιοδοξω.

No comments:

Post a Comment